Szafi F. Lisztkev. Rop. Kérgű Házikenyér 500 G

Szafi F. Lisztkev. Rop. Kérgű Házikenyér 500 G

2 146 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Szafi F. Lisztkev. Rop. Kérgű Házikenyér 500 G

2 146 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
bioszallito.hu
Termékleírás
Áfa 1.18
EanCode 5999564157402
Beszerzési ár netto 1703.0704

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.
SÓ NÉLKÜL!

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat! Ropogós héjú illatos házi cipó recept Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
  • 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 300 g langyos víz
  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
Elkészítés: A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
  1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
  2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
  3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje.
Továbbá ajánljuk, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle! Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.